image1
Burasi : Anasayfa Faydalı Bilgiler >> dünyaya adInI tek olarak yazdıran İkİ İnsan

Döviz Kurları

RATES TABLE Live

A feed could not be found at http://www.milliyet.com.tr/D/rss/rss/Rss_36.xml

PDF Yazdır e-Posta

 

 

Dünyaya adlarını tek olarak yazdıran iki Büyük insan ...

1-Mustafa Kemal ATATÜRK

Tüm DÜNYANIN Kabul ettiği DÜNYANIN gelmiş geçmiş en Büyük Lideri.

2 - Mimar Sinan

Tüm DÜNYANIN Kabul ettiği DÜNYANIN gelmiş geçmiş en İyi Mimarı

 

Dünya Lideri:Mustafa Kemal ATATÜRK


 




DÜNYANIN En Büyük Mimari:Mimar Sinan

 

 

Mimar Sinan1489-1588
Mimar Sinan, DÜNYANIN en İyi Mimar ve Yapı sanatçısıdır. Elli yıla Yakin süreyi kapsayan,  yaptığı mimarlık görevi boyunca, yapılarında gerçekleştirdiği deneyler ve getirdiği yeniliklerle, zirveye taşıdığı Osmanlı - Türk mimarlığının bireşim sürecini tamamlayarak, arayış aşamasından, Klasik döneme geçiren ve hem Doğu, hem Batı ile ilişki içinde oldu. Anadolu ve Akdeniz kültürlerine Sahip çıkan, Mimar Sinan, birçoğu İstanbul'da olan, 84 cami, 52 mescit, 57 medrese, 7 Okul ve darülkurra, 22 Türbe, 17 imaret ve 3 Darüşşifada, 7 su yolu Kemeri, 8 Köprü, 20 Kervansaray, 35 , UC Yüz elliyi Aşkın yapının Baş mimarlığını üstlendi Köşk ve saray, 6 Ambar ve Mahzen, 48 hamam ve kaydı olmayanlarla beraber. 1536 - 1537 arasında yaptığı, Halep'teki Hüsreviye Camisi'dir.
1557'de tamamladığı ve kendisine "Koca" ünvanını getiren, Süleymaniye Camisi, Mimar Sinan 'ın başyapıtıdır.
O dönemin Avrupası'nda, Roma'da inşası 160 Yıl Süren San Pietro Katedrali ve Londra'da, Sir Christopher Wren tarafından, 40 yılda tamamlanabilen St Pauls Katedrali Göz önünde bulundurulduğunda, Sinan'ının, İstanbul'daki Süleymaniye Külliyesi'ni 7 , Edirne'deki Selimiye Camisi'ni de 6 yılda tamamlamış olması, 16. Yüzyıl Osmanlı mimarlık ve Yapı kurumlarının hızlı ve verimini kanıtlar.
1588'de İstanbul'da öldüğünde ardından yüzlerce Mimari eser bırakan Mimar Sinan 'ı, Süleymaniye Külliyesi'ndeki, Haliç duvarının önündedir  Beyaz, Taşlı, sade  Yapı olan türbesi.